GoStats is a website analyzer.

Wie zijn we ?

Het onthaal van BOOD, gelegen op een paar passen van de Grote Markt en van de Beurs, tegen de Sint Niklaaskerk aan, ziet er aan de buitenkant uit als een kleurrijke vitrine met boeken, tijdschriften en affiches, waarvan de onderwerpen passen bij het jaargetijde of de maatschappelijke problemen.

Het centrum is iedere dag open van 10.00 tot 17.45 uur, behalve op zondag. Gelijkvloers is er altijd iemand beschikbaar om iedereen die zich aandient te ontvangen.

De onthaalruimte die daartoe is ingericht, is voorzien van een balie met een telefoon die dient voor de externe en interne communicatie en een computer verbonden met een intranet dat op elke verdieping toegang geeft tot onze databank en natuurlijk ook tot het Internet. Schappen met boeken, brochures, affiches en folders kleden de muren van het gelijkvloers aan; ze nodigen voorbijgangers uit om binnen te komen en om informatie te vragen...

De toegang is vrij en staat open voor iedereen. De "open" deur nodigt iedereen uit die dat wil, om even te stoppen, om wat in een boek te bladeren, te rommelen in een bak met folders... of om te spreken over zijn probleem op sociaal, psychosociaal of religieus gebied, of gewoonweg om met iemand te praten.

Om de beurt, steeds per halve dag, is er een andere "onthaalpersoon" (beroeps- of vrijwilliger) die  de telefoon beantwoordt, die luistert en inlichtingen geeft aan mensen die een vraag hebben, die  over een probleem willen praten of willen vertellen over hun verdriet of hun rouw of ook hun teleurstelling of hun ongeduld willen uitdrukken.

Met zijn tweevoudige naam "Brussel Onthaal" en "Open Deur" heeft ons centrum vanaf het begin een generalistisch onthaal willen bieden aan voorbijgangers, aan verwaarloosde mensen, aan zinzoekers...

 


BRUSSEL ONTHAAL - OPEN DEUR - Taborastraat 6, 1000 Brussel (Beurs)
Tel : 02 511 81 78 - Fax : 02 502 76 96 - E-mail : bapo@bapobood.be - Open van 10.00 tot 18.00 behalve zondag